Examen OLA

Absolvenții de la specialitatea Anesteziologie și terapie intensivă au susținut examenul OLA

Publicat: 29.04.2024

 

OLACei 15 medici rezidenți – absolvenți ai specialității Anesteziologie și terapie intensivă (ATI) – au susținut examenul OLA (European Society of Anaesthesiology and Intensive Care On-Line Assessment), organizat de Societatea Europeană de Anestezie și Terapie Intensivă (European Society of Anaesthesiology and Intensive Care/ESAIC). Examenul s-a desfășurat la 26 aprilie 2024, în incinta Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. 

Examenul a durat 180 de minute, conținând 120 de întrebări repartizate în două părți a câte 60 de itemi: partea A (științe fundamentale aplicate în ATI) și partea B (anesteziologie clinică, terapie intensivă, tratament al durerii și urgențe medicale). 

Absolvenții, repartizați în două săli cu calculatoare, au fost monitorizați pe tot parcursul examenului de un coordonator OLA ESAIC dintr-un centru de  monitorizare, în timp real: logarea, parcursul și de-logarea candidaților înscriși din mai multe țări.

Potrivit organizatorilor, orarul examenului este unic pentru întreg spațiul european, variațiile fiind determinate doar de fusul orar al țării. Examenul OLA este parte componentă obligatorie a examenului de absolvire a studiilor postuniversitare prin rezidențiat pentru toți medicii rezidenți din anul IV de la specialitatea Anesteziologie și reanimatologie. Examenul OLA a fost aprobat în baza acordurilor de colaborare între ESAIC, SRATI și SARRM, cu sprijinul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova. Grație implementării examenului OLA va fi posibilă alinierea competențelor teoretice a rezidenților de la specialitatea Anesteziologie și reanimatologie la standarde europene și asigurarea transparenței totale.

Rezultatele probei test vor fi disponibile în câteva săptămâni și reprezintă o informație confidențială, în fiecare an aceasta este transmisă exclusiv șefilor de catedră și președintelui Comisiei examenelor de stat la specialitatea ATI, pentru calcularea notei finale. Fiecare candidat va recepționa rezultatul personal detaliat pe adresa de e-mail.

Examenul OLA este accesibil în 11 limbi: engleză, franceză, germană, italiană, poloneză, portugheză, română, rusă, spaniolă, turcă și chineză.

Mai multe informații despre examenul OLA ESAIC puteți găsi pe pagina:  https://www.esaic.org/education/edaic/on-line-assessment-ola/

examen OLA
examen OLA
examen OLA
examen OLA
usmf
universitate
examen OLA
CUSIM
OLA ESAIC
Anestezie și Terapie Intensivă

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii